Blog 2 – Muzikaal 2018 gewenst!  

Het jaar 2017 is inmiddels ten einde, en we zijn 2018 ingegaan. Een bewogen jaar ligt achter ons. In de wereld gebeurde er veel, in Nederland gebeurde er veel. Helaas moesten we als wereld weer aanslagen trotseren en worden we geconfronteerd met spanningen. En, bijzonder: Robert Mugabe trad na 37 jaar af als president van Zimbabwe. In Nederland trad juist een nieuwe regering aan, na maandenlange formatiegesprekken. De Zwartepiet-discussie laaide ook als vanouds weer op. Wel hebben we alvast kunnen genieten van barre winterdagen, maar noteerden tijdens die dagen ook een filerecord. En waarschijnlijk hebben u of jij ook persoonlijk heel veel mooie en minder mooie herinneringen aan 2017.  

Wat is het dan mooi om muziek te hebben! Muziek tilt ons boven dit alles uit en zorgt voor een ongeëvenaarde verbondenheid van mensen aan elkaar. Samen mochten Reinier en ik in het afgelopen jaar weer mooie concerten voor u en jou verzorgen. Uiteraard het traditioneel nieuwjaarsconcert (met als thema Frankrijk), maar ook een prachtig concert in Lexmond, samen met Tenira Sturm, Lisanne Leeuwenkamp en Geloofstoerusting. In oktober speelden we op uitnodiging van de concertcommissie in het prachtige Mijdrecht en in december sloten we het jaar af in Aalburg.  

Ik vind het erg leuk dat ik jullie in het afgelopen jaar bij onze concerten hebben mogen ontmoeten. Bedankt daarvoor! Wat is het gaaf om te merken dat mensen de moeite nemen om te luisteren naar de muziek die je maakt. ? Zonder dat zou het toch een stuk minder leuk zijn om te doen! 

Reinier en ik wensen jullie een heel goed, gezond, gezegend en muzikaal 2018 toe. En we zien jullie weer graag op een van onze concerten! Laten we samen genieten van de muziek die ons verbindt, zodat we alle ontwikkelingen in de wereld en ons persoonlijke even achter ons kunnen laten of beter een plek kunnen geven. En laten we die ene muzikale psalmregel in 2018 niet vergeten: ‘Zijn macht is groot, Zijn trouw zal nooit vergaan!’