Muzikale ‘bruiloft’ tijdens Nieuwjaarsconcert Duo Virtuoso

Op 26 januari 2019 organiseert Duo Virtuoso – Mark Brandwijk en Reinier Korver – voor het achtste jaar op rij een nieuwjaarsconcert in vestingstad Heusden. Het decor hiervoor de Grote of St. Catharijnekerk. Duo Virtuoso krijgt tijdens het concert gezelschap van allerlei gastmusici, die dit jaar afwisselend, origineel en verrassend musiceren rondom het thema ‘Bruiloft’.

Tijdens het concert geeft de jonge violiste Elise Besemer, regelmatig spelend in het Koninklijk Concertgebouworkest, acte de presence, samen met cellist Kalle de Bie. Rianne Schoemaker en Ivo van Gennip verlenen als trompetduo hun medewerking. Duo Virtuoso bespeelt de twee schitterende orgels en de prachtige vleugel die de Catharijnekerk rijk is en slagwerker Jaap Klootwijk zorgt voor de extra feestelijke sfeer.

Op het programma staat bruiloftsmuziek van alle tijden en plaatsen. Zo klinkt uiteraard de Wedding March, maar ook muziek van Rimsky-Korsakov en Mozart, geliefde ‘receptiemuziek’ en het wereldberoemde Adios Nonino (gespeeld op de bruiloft van Willem Alexander en Maxima). Het programma is bij uitstek geschikt voor koppels die al getrouwd zijn of nog willen gaan trouwen en zit vol verrassingen. Speciaal voor dit concert heeft het duo nieuwe arrangementen gemaakt. Jong en oud zijn dus van harte welkom! De aanvang van het concert is 19.30 uur.

Tijdens het concert wordt een collecte gehouden voor stichting Kerk in Actie.

Reserveer kaarten voor het concert via https://www.korenindekerk.nl/instrumentaal/traditioneel-nieuwjaarsconcert-heusden-2