Reinier Korver

Orgel

Reinier Korver (1984) was 6 jaar toen hij voor het eerst het orgel bespeelde. Na les te hebben gehad van verscheidene orgeldocenten vervolgde hij zijn studie aan de Schumann-academie in Utrecht met als praktijkdocenten Peter van Dijk (Utrecht) en Ben van Oosten (Den Haag). 28 juni 2012 sloot hij deze opleiding Cum Laude af tijdens een examenconcert op het Wolfferts-Heijneman-orgel in de St. Maartenskerk te Zaltbommel.

Op 18-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste aanstelling als organist in de Hervormde Kerk te Andel. Sinds januari 2016 is hij ook de vaste bespeler van het prachtige Strümpfler-orgel in de Hervormde kerk te Lexmond en het Vollebregt-orgel in Geertruidenberg. Ook als koorbegeleider is Reinier regelmatig actief. Naast het orgel studeerde hij ook piano. Hiervoor volgde hij onder andere lessen bij Olga Malkina en Ceacilia Boschman. Lessen koor- en orkestdirectie volgde Reinier bij Patrick van der Linden in Ridderkerk. Ook sloot hij de koordirectie-cursus van de BZGG succesvol af.

Reinier is dirigent van 3 gemengde koren en Symfonisch ensemble Negienot in Capelle a/d IJssel. Hij speelde en werkte mee aan diverse cd-opnamen in binnen- en buitenland. Vele koorbewerkingen en arrangementen van zijn hand vonden hun weg naar diverse koren in het land. In 2017 startte hij een grootschalig project waarbij hij voor een jaar lang video-opnamen maakte op historische orgels in Noord-Brabant. Deze opnamen zijn te zien op de website www.brabantsorgelproject.com.

Voor meer informatie, cd’s, bladmuziek en boekingen kijk op www.reinierkorver.nl.