Mark Brandwijk

Piano

Mark Brandwijk (1994) kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen in zijn woonplaats Krimpen aan den IJssel van Jaap den Besten. In 2006 vervolgde hij zijn lessen bij Everhard Zwart. In het jaar 2006 begon hij ook met het begeleiden van koren. Behalve orgel speelde hij hierbij ook piano. Vanaf juni 2010 bekwaamt Mark zich verder op de piano bij Mirjam IJsseldijk in Krimpen aan de Lek. In 2007, 2008 en 2009 won Mark de eerste prijs op het Feike Asma-orgelconcours. Op het concours van de Maassluise Muziekweek in 2013 zette hij als pianist de eerste prijs op zijn naam.

Sinds januari 2016 is Mark dirigent van het Christelijk Jongerenkoor Gloryuit Hardinxveld-Giessendam. Hij is daarnaast ook een veelgevraagd koorbegeleider. Zo is hij onder andere vaste begeleider van de koren Young Ladies Choir Hadassah en Jongerenkoor Speranza o.l.v. Ria van den Noort, Het Hollands Jongerenkoor o.l.v. Peter Wildeman en Christelijk Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem o.l.v. Martin Mans. Daarnaast verzorgt hij tijdens allerlei concerten en cd-opnames de begeleiding bij vele andere koren.

Mark is solistisch actief en ook regelmatig in combinatie met zangers of andere instrumentalisten te horen. Mark werkte reeds mee aan meer dan 100 cd-opnames en heeft inmiddels drie soloproducties uitgebracht. Samen met organist Reinier Korver vormt hij het Duo Virtuoso.

De laatste jaren richt Mark zich naast het spelen ook steeds meer op het componeren en arrangeren van muziek. Mark is reeds vier keer op tournee naar Canada geweest en deed verder internationale concertervaring op in de USA, Duitsland, België, Frankrijk en Oostenrijk.

Kijk voor meer informatie over Mark op www.markbrandwijk.nl.