Een goedemorgen met: Chanson de Matin

Dit prachtige stuk is geschreven door een van de bekendste Engelse componisten: Edward Elgar (1844-1925). Hoewel Elgar bij u misschien meer bekend is van bijvoorbeeld ‘Land of Hope and Glory’, schreef hij veel meer. Bijvoorbeeld zijn opus 15: twee prachtige kleine werkjes, genaamd Chanson de Nuit (nachtlied) en Chanson de Matin (ochtendlied). Deze laatste is echter het meest populair geworden. Dit is heel begrijpelijk: de eenvoudige en frisse melodie en de dynamiek in dit stuk is meeslepend. In eerste instantie componeerde Elgar het werk voor viool en piano. De orkestrale versie van het werk werd twee jaar later gepubliceerd.

Ontspannen ontwaken, dat is wel wat waard. Ik weet zeker dat u dit zult doen bij het horen van dit prachtige morgenlied. Precies wat je nodig hebt om de dag goed te beginnen.

Mark Brandwijk

Toen ik dit werk op een orgel-cd ontdekte, stond de cd-speler een tijd op repeat! De intrigerende melodie en spanningsopbouw in het stuk is werkelijk fantastisch!

Reinier Korver
Sir Edward Elgar